Berimo Sveto pismo

Berimo Sveto pismo

Sveto pismo

Bralci Svetega pisma spodbujamo druge k branju Biblije. Nagovorjeni bi se lahko vprašal kakšno korist ima od branja te debele knjige.

Obstajajo lepe prijetne reči, ki jih počnemo zaradi njih samih, ker so nam všeč. Hribolazci, na primer, planinarijo prek bregov in planjav čez grebene do vrhov gora, ker v tem uživajo. Tudi brati Biblijo je možno iz čistega veselja. Enostavno ti priraste k srcu, podobno kot ti k srcu priraste pohodništvo. Samo začeti je treba in nekaj časa vztrajati. Tako postane branje lepa navada. Potem pa, če nimaš Knjige nekaj časa v rokah, začutiš »lakoto« po njej.

Obstajajo reči, ki jih storimo samo zato, ker je tako prav. Najditelj preda tujo denarnico polno denarja in dokumentov policiji zato, ker je tako prav. Svoje starše spoštujemo zato, ker je tako prav. Zdi se, da bi knjigo, ki je imela tako velik vpliv na zahodno kulturo in civilizacijo lahko tudi brali zato, ker je tako prav.

Nekateri bralci pričujejo, da jih je ob branju Svetega pisma Beseda osebno nagovorila. To izrazito osebno doživetje bralec težko razloži. Podobno kot astronavt težko razloži ljudem, ki niso bili na Luni kako je hoditi po njej bralec Biblije težko opiše doživetje Boga ob branju Svetega pisma tistim, ki nimajo te izkušnje. Vseeno je dobro vedeti, oziroma verjeti, da je po Luni možno hoditi in da nas skozi preproste zgodbe Svetega pisma lahko nagovori sam Stvarnik.

Povejte svoje mnenje