O nas

O nas

Društvo bralcev Svetega pisma – Evangelijska skupina Skala Koper

smo skupina prijateljev iz različnih krščanskih sredin. Someščane spodbujamo k branju in spoznavanju Svetega pisma. Negujemo cerkveno in posvetno dediščino Reformacije.

Dejavnosti in poslanstvo

Večinoma se srečujemo v ČITALNICI v Cankarjevi ulici 11, v Kopru, kjer beremo, premišljujemo in preučujemo Biblijo. Odprti smo za druženje z vsakim, ki je na kakršen koli način v stiku s Svetim pismom, ali se zanima zanj. Zbiramo in delimo Sveta pisma.

Kot kulturno društvo organiziramo družabna (razvedrilna) srečanja in kulturne prireditve, katerih glavni namen je prijateljevanje ter krepitev evangeljske etike posameznika in skupnosti, ki jo je učil in živel Jezus iz Nazareta.

Prizadevamo si tudi za ponovno ovrednotenje prispevka nekdanjega koprskega škofa Petra Pavla Vergerija k nastanku slovenskega knjižnega jezika. O njem je Primož Trubar, oče slovenskega knjižnega jezika, zapisal: »Vergerij je bil poleg Boga prvi in najimenitnejši povzročitelj, da se je začelo prevajanje (svetopisemskih knjig) v slovenščino.«

Kot verska skupina se prvo in tretjo nedeljo v mesecu ob 10:00 uri zberemo k bogoslužju v čitalnici v Cankarjevi ulici 11, v Kopru. Boga počastimo s petjem, homilijo in molitvijo ter občasno z evharistijo.